İstanbul'a kar çilesiyle geldi

İstanbul

Dün akşam saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve bazı semtlerde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de devam etti.


 

İstanbul'a kar çilesiyle geldi

Dün akşam saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve bazı semtlerde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de devam etti.
 
Kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar yağışı ilerleyen saatlerde tüm şehirde etkili oldu. Kar yağışı Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Bakırköy başta olmak üzere, birçok ilçede etkisini arttırdı. Zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle yayalar yolda yürümekte zorluk çekerken, trafikteki araçlar zor anlar yaşadı. Sürücüler araçlarının kontrolünü sağlamakta güçlük çekti.

TUZLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yetkililer, trafikte bulunan şoförleri dikkatli olmaları kar lastikleri ve zincirlerini takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuzlama araçları, gece de olası bir buzlanmaya karşı yolları tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

 

KAYGAN YOLDA KAZA

İstanbul'da gün boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle yollar beyaza büründü. Araçlarında zincir ve kar lastiği bulunmayan sürücüler yollarda kaldı.

Araçlarında kar lastiği ve zincir bulunmayan çok sayıda sürücü yollarda kaldı. Rampa üzerinde kaymaya başlan bir otomobil, önünde yavaşça seyreden motosiklete vurdu. Sürücü bir süre motosikletiyle yerde sürüklenirken, kazada şans eseri yaralanan olmadı.

İSTANBULLULAR KARTOPU OYNAMAK İÇİN SOKAKLARDA

Zaman zaman yoğun yağan kar Taksim ve Ortaköy'de kartpostallık görüntüler oluşturdu. Fırsatı değerlendiren bazı vatandaşlar bu anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Bazıları da kartopu oynayıp karın keyfini çıkardı. 

 



  • Cumartesi 5.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 5.7 ° / 3.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 6.1 ° / 2.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı