Kadir Abisi'ne Esenler'de Soğuk Duş!

Kadir Abisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Esenler'de hayal kırıklığına uğradı. Göksu ve Kadir Abisi umduğunu bulamadı.

Haber/Musa Bazin


Kadir Abisine Esenlerde soğuk Duş!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Esenler'de hayal kırıklığına uğradı. Göksu ve Kadir Abisi umduğunu bulamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Abi, "İstanbul'da 19 adet teleferik ve havaray projesi ile 100 bin araçlık otopark sistemi planlara işlenmek üzere Meclis'e geldi" dedi.

Kadir Abisi, Esenler'de seçim otobüsüyle geldiği Cumhuriyet Meydanı'nda hayal kırıklığına uğradı. Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ile yaptığı iki saatlik seçim turunda Esenler Meydanı'nda az sayıdaki vatandaşlara hitap eden Kadir Abisi, İstanbul’a önümüzdeki dönem yapacakları içi boş çılgın projeleri anlattı. 

İstanbul'a kira öder gibi satın alınacak 10 bin konut inşa edeceklerini ve önümüzdeki ay bunun 1100 tanesinin startını vereceklerini ifade eden Topbaş, İstanbul'a 100 binlerce metrekarelik temalı bölge parkları yapacaklarını da kaydetti.  
İstanbul'un son dönemdeki en önemli projelerinden biri olan teleferik ve havarayla ilgili bilgi verdi.

Topbaş, "Biz hiçbir zaman sözümüzü yerde bırakmadık. Söz adamı bağlar dedik. Ne söylediysek arkasını getirdik. Her şeyiyle Esenler'de bir dönüşüm ve gelişim var. Sizin paranızı sizin adınıza harcıyoruz bu güne kadar Esenler’e 2 Katrilyon yatırım yaptık." dedi. 

Hükümetin adil yaklaşımı ile hiçbir Büyükşehir farklı kaynak aktarılmadığını ifade eden Topbaş, İzmir Belediyesi'nin yönetimini eleştirdi. İzmir'in çöpleri imha sistemlerini eleştiren Topbaş, İzmir'in parlak dönemlerinin geride kaldığını söyledi. 

2014 sonu itibariyle İstanbul’da ıslah edilmemiş dere kalmayacağını söyleyen Topbaş, "Hepsinin ihalesini yaptık”dedi.
Meydanda görüştüğümüz bazı vatandaşlar, "20 yıldır İstanbul’u yöneten Kadir Topbaş bu kentin trafik, ulaşım ve mülkiyet sorununu çözemedi. Şimdi içi boş hayal satıyorlar. Esenler'e yapılan 2 katrilyonluk yatırım nerede? Yaptıkları bir çorba çeşmesi başka da bir projelerini göremedik" diyerek tepkilerini ifade ettiler.