Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı'nın Esenler'in 16 mahallesinde uygulamaya başlattığı “SÖZ MAHALLEDE“ programı ilgiyle devam ediyor.
"SÖZ" Oruçreis Mahallesi'nde
Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı'nın Esenler'in 16 mahallesinde uygulamaya başlattığı “SÖZ MAHALLEDE“ programı ilgiyle devam ediyor.
Daha önce Turgutreis ve Çiftehavuzlar mahallesinde gerçekleştiren Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı bu seferde “SÖZ MAHALLEDE“ programı Oruçreis Mahallesi'nde gerçekleşti.
Saadet Partisi Esenler ilçe Başkanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre;
“Saadet Partisi olarak Meclis Üyelerimizin katılımı ile yaptığımız ve halkımızı el ilanı, bez pankart ve anons ile davet ettiğimiz “ SÖZ MAHALLEDE” programları mahalle sakinlerini dinledik.
“ SÖZ MAHHALEDE” programına bu hafta sonu Çiftehavuzlar ve Oruç Reis mahallelerimizle devam ettik. Halkımızın soruları ile katılım sağladığı ve sürekli tekrarlanmasını istediği programlar bundan sonra da devam edecektir.
Halkımızdan bu programlar çerçevesinde tarafımıza iletilen konular, başlıklar halinde şöyledir.
1- KENTSEL DÖNÜŞÜM: Bu konuda değişik ifadeler dolayısı ile kafa karışıklığının olduğu şikâyet edilmiştir. Halkımız kendilerine ne verileceği ve yerlerine ne tür projeler yapılacağını bilmeden imza atamaya çağrıldıkları ve 6306 sayılı yasa sonucu ellerinin kollarının bağlandığını söylemektedirler.
2- TRAFİK: Esenler trafiğinin çekilmez hale geldiği Atışalanından Dörtyol’a yürüyerek arabalardan daha hızlı gittiklerini söylemektedirler. Kaldırım yenileme sonucu otopark yetersizliği ve güzergâh belirsizliklerinin de trafiği olumsuz etkilediğini beyan etmişlerdir. Var olan parklarda da balici tabir edilen kişilerin varlığı halkımızı tedirgin ediyor.
3-PARK SORUNU:Havaların da ısınması ile yeşil alan sıkıntısının arttığı daha da belirginleşmeye başlamış; var olan parkların bakımsız ve kontrolsüz olduğu şikâyetleri gelmiştir.
4-BELEDİYENİN GEREKSİZ REKLAM YAPMASI: Halkımızın, hergün gereksiz yere 3-5 adet mesaj geldiği, belediye başkanının Esenler halkının içinden çok televizyonlarda göründüğünü ve bunun maliyetinin ve gerekçelerinin ne olduğu hususunda soru ve eleştirileri gelmiştir.
Belediye Başkanı'nın dört başlıkta topluca belirtilen hususlarda ve diğer hizmetleri ile ilgili konuşmalarda farklı şeyler söylemesi, kafa karışıklığını artırmış gözükmektedir.
Ayrıca Totem adı verilen reklam panolarının maliyeti ve işletmesi, tahsisi hususunda da mahallemizden oldukça soru gelmiştir.
İlgi ve talebin gittikçe arttığı “söz mahallede” programlarımızın Oruçreis Mahallesi'nde gerçekleştirilen ayağı oldukça verimli ve başarılı geçmiştir.” denildi.